Sanne Rooseboom „Lahenduste ministeerium“

Mida sa teeksid, kui sind kiusataks? Kas poleks mitte hea, kui tuleks keegi või miski ja päästaks kiusaja käest? Või kui sul on probleeme ja keegi lahendaks need sinu eest?

Justnimelt selle peale loodab ka väike Ruuben, keda koolis kiusab pailaps Sophia koos oma tüdrukute kambaga. Ruuben kirjutab kirja, paludes abi Lahenduste ministeeriumilt, millest ta kuulnud on. Kuid postiljon ei oska kirja kuhugi viia ning see jääb tema kotti seisma. Postiljoni söakas tütar Niina loeb kirja läbi ning asub koos sõbranna Alfaga otsima Ruubenit, et teda päästa. Kolme lapse seiklused Hollandis Haagi linnas viivad neid kokku Lahenduste ministeeriumi endise töötajaga, kes annab neile nõu ning kelle mahitusel proovivad nad Hollandis aastate eest suletud asutust taasluua ja uut rühma kokku panna. Organisatsiooni taastamiseks on kaks peamist reeglit: selle olemasolust ei tohi kellelegi rääkida ning selle taasasutamiseks peab lahendama kolm probleemi. Sealjuures ei tohi inimesed teada saada, kes neid aitas. Kuid ministeeriumil on ka vaenlasi – hõbemehed, kes ei taha, et inimesed saaksid päästetud heategude abil, vaid usuvad, et iga inimene peab oma probleemid ise lahendama.

Tegemist on seiklusliku põnevussarja esimese raamatuga, mis sobib lugemiseks nii poistele kui tüdrukutele. Lugu räägib üksindusest, inimlikust headusest ja sellest, kuidas juba üksnes sõpruse tugi võib päästa, isegi kui kiusajast vabanemine võtab aega.

***
Ilmunud: Avita, 2022
Illustreerinud: Mark Janssen
Tõlkinud: Vahur Aabrams

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Annika Lindok
Tallinna Keskraamatukogu muusika- ja filmisaali raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga