Madis Aesma (toimetaja) „Jäljetult kadunud“

Imelise Ajaloo ja Imelise Teaduse raamatuklubi on välja andnud järjekordse toreda raamatu, mis kuulub sarja „Imelise Ajaloo raamat“. Iga sarjas väljaantud teos kajastab mingit põnevat ajaloolist või teaduslikku teemat. Raamatust „Jäljetult kadunud“ leiame lood seitsmest kõige kuulsamast kadumisest.

Me kõik oleme kuulnud lugusid inimestest, kes on ootamatult kadunud. Mõnikord saame me teada, mis nendega juhtus, kuhu nad kadusid, kuid me ei mõista, kuidas see juhtus ja mis oli põhjuseks. On juhtunud, et jälgi jätmata kaovad terved inimgrupid ning me ei saagi teada, mis, kus ja kuidas juhtus.

Mida enam teadus areneb, seda selgemaks saavad paljud kadumislood. Tavaliselt jääb kadunust järele mingigi jälg. Aina enam infot osatakse leida maha jäänud esemetelt. Ka sadu aastaid tagasi surnud inimeste DNAst oskavad teadlased leida üha rohkem teavet.

Selles raamatus saab koos lahendada müsteeriume Bermuuda kolmnurgas, Džomolungma tipus, Aafrika ja Kambodža džunglites ja mujal. Lisaks uurida, miks ikkagi uppus Titanic.

Raamat on väga põnevalt koostatud, kogu teadaolev info on selgelt ja põhjalikult välja toodud. Iga loo kohta on palju originaalfotosid. Kirja on pandud nii arvatavad põhjused kui ka teaduslikud faktid.

Raamat sobib lugemiseks nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele.

***
Ilmunud: Äripäev, 2024
Tõlkinud: Toomas Hõbemägi

Madis Aesma (toimetaja) „Jäljetult kadunud“ e-kataloogis ESTER

Eike Lille

Tondi raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga