Kersti Heinloo„Eveline ja mina“

Iga sünnipäevalapse soov on tunda ennast pidupäeva hommikul eriliselt. Mis aga juhtub siis, kui äsja 10-aastaseks saanud tüdruk avastab end hommikul tühjast korterist, ainult üks kasutatud vanapaberisse mässitud kingipakk laual?

Ka paki sisuks paistavad olevat vaid täiskasvanu jaoks põnevana tunduvad paberid ja pliiatsid. Habras ebakindlus, kas isa ikka oskab tema sünnipäeva eriliseks muuta, sest ema pole juba mõned aastad teda toetamas… Kurbus, lein ja muud rasked tunded võtavad võimust ning tüdruk alustab kingitud kunstitarvetega endale seltsiliste joonistamist. Pahameel tõstab siiski pead ja ta rebib mõned pildid puruks. Ootamatu vaikse hääle kuulmine aga juhib tüdruku seiklustesse fantaasiamaailma, kus ta kohtub iseenda sisekosmosega.

Raamat räägib ilusal ja põnevalt kulgeval moel loo sellest, et meie (sisemistel) sõnadel võib olla jõud. See õpetab hindama ja vastu võtma kõiki tundeid, olema enda vastu hell. Antud teose lugemine aitab lastega rääkida sellest, kuidas tunda tundeid ja kuidas arvestada teistega. See on ilus ja eluliste käikudega põnev lasteraamat, mida soovitaks lugeda koos lapsega. Tegemist on siiski pigem jutustusega, mitte kuiva katsega lapsi harida.

Kersti Heinloo esimene lasteraamat on valminud samanimelise Eesti Noorsooteatri jaoks kirjutatud lavastuse stsenaariumist.

***
Ilmunud: Varrak, 2022
Illustreerinud: Linda Valere

Kersti Heinloo „Eveline ja mina“ e-kataloogis ESTER

Ann Vool
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga