Sara Shepard „Penny joonistab parimat sõpra“

Viienda klassi tüdruk Penny Lowry otsustab hakata kirjutama päevikut, aga kellele? Äkki satub ema seda lugema, sõbranna Violetiga on neil juba oma traditsioon, väikevend Mahlapakk ei oska veel lugeda ja ta armastab ainult monsterautosid. Siis aga turgatab talle pähe hea mõte kirjutada oma koerale Cosmole. Tema ei oska rääkida, on ustav ja neil on ühised hirmud.

Raamat meenutab „Ühe äpardi päevikut“ ja „Luuseri päevikut“ ning on sobilik neile, kellele nimetatud sarjad meeldivad. See on illustreeritud paljude toredate joonistustega, sest ka peategelane ise armastab joonistada ja käib kunstiringis. Oma päevikusse paneb ta kirja kõik toredad ja naljakad juhtumised nii koolis kui ka pereringis. Nalja saab palju, juba tema venna nimi Mahlapakk on tore leid. Nagu kõigil, on ka Pennyl erinevaid muresid nii koolis kui ka kodus. Tema parim sõber Violet hakkab sõbrustama hoopis teise kiusliku tüdrukuga, emal on mingi imelik saladus, millele Penny jälile ei saa ja tema koer Cosmo oleks peaaegu oma elu kaotanud.

Teose autor on ameeriklane, seetõttu on ka koolielu veidi ameerikalik, aga samas sarnane meie koolilaste tegemistele. Penny käib tunnete õpetaja juures, kes meie mõistes võiks olla koolipsühholoog. Ühel päeval avastab ta, et seal käib veel kaks õpilast, kellest saavad tema uued sõbrad. Ta suudab aga tahtmatult neile haiget teha. Raamat ongi tõelisest sõprusest, ka kiusamisest, muredega toimetulemisest ja seda kõike läbi huumori.

Autor on senini kirjutanud täiskasvanutele ja noortele. Pennyle on ta kirjutanud ka juba järjelood (eesti keeles ilmumas „Penny joonistab koolinäidendit“).

***
Ilmunud: Pegasus, 2024
Tõlkinud: Reti Maria Vahtrik

Sara Shepard „Penny joonistab parimat sõpra“ e-kataloogis ESTER

Siiri Alvela

Torupilli raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga