Bodo Schäfer „Koer nimega Money“

On väga tervitatav, et viimasel ajal on hakanud eesti keeles üha enam ilmuma lastele mõeldud rahatarkuse raamatuid. 2020. aastal ilmus neid päris mitu: „Minu esimene raha“, „Marta ja rahatähed“ ja muidugi „Koer nimega Money“, mis algselt saksa keeles ilmus juba 1999. aastal ning mis on maailma kõige edukam rahateemaline lasteraamat. Raamatut on müüdud üle viie miljoni eksemplari! Aasias lavastati selle põhjal ka lastemuusikal, vändati film ning tehti menukas koomiksiseeria.

„Koer nimega Money“ räägib äsja 12-aastaseks saanud Kirast, kelle vanemad on ränkades võlgades. Tüdruk sooviks väga neid kuidagi abistada ja tal on ka endal mitu unistust, mille täitumiseks oleks suuremal hulgal raha vaja. Kui Kira pere maja ette ilmub vigastatud valge labrador, kiindub tüdruk temasse kohe ning kuna koera omanikku ei paista kusagil, võtab pere koera omale. Koerale pannakse nimeks Money, kuna nende peres räägitakse rahast palju ja muretsetakse selle nappuse pärast. Peagi tuleb ilmsiks Money suur saladus – koer oskab kõneleda, kuid ta teeb seda ainult Kiraga ja esialgu ainult ühel teemal. Nimelt otsustab just Money hakata Kirale õpetama rahatarkust ning peagi on tüdruk saanud temalt palju kasulikke mõtteid nii raha teenimise, säästmise kui ka mõistliku kasutamise kohta.

Raamatus on juttu paljudel rahaga seotud teemadel, osadele lähenetakse üsna põhjalikult ja väiksema lapse jaoks küllap keeruliselt, seega soovitaks seda raamatut alates umbes kümnendast eluaastast. Huvitav on ka tõdeda, et kuigi originaalis ilmus raamat üle 20 aasta tagasi, on selles sisalduvad rahatarkused igati mõistlikud ja järgitavad tänasel päevalgi.

***
Ilmunud: Wealthy Women OÜ, 2020
Tõlkija: Tiina Aro

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ketlin Rauk,
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga