Dita Zipfel “Monsta”

ülisuurte silmadega ja suure väheste hammastega suuga ning peenikeste jalgade ja kätega karvadega kaetud koll
Illustraator: Mateo Dineen

Oled sa kunagi mõelnud, kes krõbistab öösiti su voodi all? Kes ajab magades su juuksed pusadesse? Kes see on, kes elab su voodi all ja kuidas ta sinna sai? Monsta on lustlik lugu koll Haroldist, kes on parasjagu omandamas töökogemust oma esimesel ametil. Ta jutustab oma elust laste hirmutajana, kollikoolitustest, hirmsate nägude harjutamisest ja paljust muust.

See on lugu enda tundma õppimisest ja suureks kasvamisest. See on lugu sellest, kuidas iga ebaõnnestumine ei ole läbikukkumine, vaid võib olla hoopis suunaviit teistsuguse elu juurde. Igaühe jaoks on kuskil oma koht ja kuigi Monstal ei õnnestu esimene amet lapse hirmutajana saadab teda edu hoopis Monsta-Show artistina.

Imearmast ja lustlikku lugu ilmestavad sisukad ja kaunid illustratsioonid ning kirjapilt on lustlikult laste- ja kollipärane. Monsta on kindlasti vahva olend, kellega võiks tutvuda iga 1. klassi õpilane ja kes on abiks voodialuste kollide hirmust ülesaamisel.

Ilmunud: Helios, 2019
Tõlkinud: Triinu Viilukas

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Mirjam Kaun
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga