Tuul Sepp “Allikahaldjas”

raamatukaas

Seiklust ei pea alati otsima kaugelt mitme maa ja mere tagant. Piisab, kui lugeda kohalikke muistendeid. Mida kõike sealt ei leia – törtsuke maagiat, inimkuju võtvad haigused, kummitused, kangelased jne. Vanasti olla kõik need lood päriselt juhtunud ja tegelasedki maailmas vabalt ringi konnanud. Nüüd aga on nad pagendatud Unustusemaale. Kohta, kuhu jõuavad kõik paigad ja olendid, mida enam ei mäletata. Ehk vaid mõnes raamatus mainitakse veel korra.

Hõbe ja Kaaren, raamatu peategelased, leiavad viisi, kuidas minna Unustusemaale. Sellest saab alguse päris suurt sorti segadus, sest väravast sisse minemise hetkel saab ka ju välja minna. Avanenud võimalust kasutavad ära kolm mitte just kõige viisakamat ja heatahtlikumat tegelast. Algab jaht, sest pahalased olla kuulu järgi juba külas kõvasti kurja korda saata jõudnud.

Ainus, mida raamatule ette heita, on illustratsioonid. Kas ehk algselt värvilised ja vahvad pildid on oma värvid trükiprotsessis kaotanud? Sellest ei maksa lasta ennast heidutada, põnev lugemine on „Allikahaldjas“ ikka.

***
Ilmunud: Varrak, 2019
Illustreerinud: Jaan Rõõmus

Leia raamat e-kataloogist ESTER.Svea Nuoranen
Väike-Õismäe raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga