Heli Künnapas “Ütlemata sõnad”

Noortekirjandusele (ja eks ka muudele raamatutele) annab olulise väärtuse see, kui räägitakse mingitest levinud probleemideks. See annab võimaluse astuda paar sammu kellegi teise kingades, aidates paremini mõista. Ning loomulikult aitab see leida äratundmist ja on toeks, kui ennast vaevavad samad mured, mis raamatukangelast.

Heli Künnapase raamat teeb seda kõike tänu toksiliste suhete kajastamisele. Iga tunnete avaldamine ei lõpe muinasjutulise suhtega. Vahel on prints jobu ja printsess ei taha kuulata. Vahel on mõlemad head, aga lihtsalt ei osata omavahel suhelda ja läbi saada. On tore, kui raamat näitab, et see ei ole okei ja et saab ka teisiti.

Olenemata keerulisest teemast on raamatus liblikaid kõhtu panevat meganunnut armumist, mida on nii nauditav lugeda. Just nagu oleks ise jälle noor ja armunud! Jagub ka parajalt keskkoolilikke klišeesid, aga õnneks need on mööduvad nähtused.

Mõnus lugemine kõigile noortele, kellele meeldivad armastusromaanid. Ja ka need sellised… teistsugused armastusromaanid.

***
Ilmunud: Heli Kirjastus, 2016

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe e-raamatukogus ELLU.Mirjam Kaun
Eestikeelse kirjanduse osakonna noorteteeninduse peaspetsialist

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga