Martin Widmark „LasseMaia detektiivibüroo. Tuletõrjemõistatus“

Rootsi väikelinnas Vallebys tegutseva Lasse ja Maia detektiivibüroo juhtumitega on paljud Eesti lapsed kursis ja raamatusari on algklassilaste üks suuri lemmikuid. Raamatud on põnevad ja parajalt õhukesed. Kirjatähed ning reavahed on suured, pilte palju. Lisaks on raamatu esimestel lehekülgedel linna kaart, mis kasvab igas raamatus uute tegevuskohtade lisandudes veidi suuremaks ja tähtsamate tegelaste lühitutvustus. Lugemisest saadav eduelamus – „Ma lugesin raamatu nii kiiresti läbi!“ – on LasseMaia raamatutega garanteeritud. Sarja lugemist võib alustada „Teemandimõistatusest“, mis on esimene osa, aga miks mitte ka näiteks „Tuletõrjemõistatusest“.

Linnas on toimunud kaks kummalist tulekahju, mille käigus on kadunud väärtasju: vaas muuseumist ja kaelakee Muhammed Karaadi kullapoest. Ka Lasse ja Maia prügikast süttib laua õlitamise käigus põlema. Kas see on süütamine? Kas vargad on tõesti tuletõrjujad? Detektiivid asuvad asja uurima. Olukord muutub ohtlikuks, kui Lasse ja Maia tuletõrjedepoos salaja uurimistööd teevad…

Maia taipab, kuidas nad saavad mõjutada täiskasvanut tegutsema: „Nad peavad mõtlema nii nagu tema“. Lasse ja Maia on nutikad, tihti ka täiskasvanutest targemad ja saavad alati hakkama. Tuletõrjemõistatus lahendatakse ja veel üks hoone päästetakse põlengust.

Loe ka „Ujulamõistatuse“ tutvustust. E-raamatukogust ELLU leiad veel palju teisi LasseMaia Detektiivibüroo raamatuid.

***
Ilmunud: Egmont Estonia, 2017
Illustrerinud: Helena Willis
Tõlkinud: Kadi-Riin Haasma

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Pille Talioja
Torupilli raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga