Jaanus Vaiksoo “King nr. 39”

Mida arvaksid sina, kui avastad, et üks mees käib iga päev kingapoes ja ostab sealt iga kord samasugused pruunid kingad number 39. Raamatu peategelane Paul Viies just sellisesse olukorda satub.

Paul on viienda klassi poiss ja saab juba viie kuu pärast 12aastaseks. Kõige rohkem meeldib Paulile matemaatika ning ta oskab seda hästi, peastarvutamine on tema lemmik. Ta pole kunagi koolist poppi visanud. Kuni selle päevani, mil ta hommikul sisse magab. Esimesest popipäevast saab alguse selline seiklus, mida te ealeski poleks ette kujutanud.

Pauli kõrval saame tuttavaks mitmete värvikate tegelastega. Kõigepealt kingapoe kaunis punapäine müüja Jekaterina, kes poisile kohe väga meeldima hakkab. Siis salapärane “kingamees”, kes ostab koguaeg samasuguseid kingi, neid jalga proovimata. Aegajalt kohtume kahe tüübi Sumo ja Ploomiga, kes on Pauli koolivennad, käivad seitsmendas klassis ja suhtuvad temasse kui mõttetusse jobusse. Veel tutvub Paul Minna Riiniga, kellega saavad headeks sõpradeks, ning tema isa Arturiga. Arturiga tutvumine on saatuslike juhuste tipp kui poiss temaga tänaval sõna otseses mõttes peadpidi kokku jookseb. Värvikaid tegelasi jätkub veelgi.

Eelkõige on tegemist põnevusjutuga, kus Paul ja Minna hakkavad koos lahendama “kingamehe” saladust. Samas on siin ka nalja ja mõistatusi. Lisaks põnevusele rändab Paul vahepeal kingapoes jalanõusid proovides korduvalt oma fantaasiamaailma, kus tulevad päevavalgele poisi salaunistused. Pinge on üleval kogu lugemise ajal ja põnevust jätkub viimaste lehekülgedeni.

***
Ilmunud: Ärkel, 2019
Illustreerinud: Katrin Kaev

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Must
Nurmenuku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga