Ilmar Tomusk “Kolmanda A kriminalistid”

Ilmar Tomuski kriminaalsete sugemetega sari, mis räägib õest-vennast hüüdnimega Kribu ja Krabu, on nii laste kui õpetajate lemmik. “Kolmanda A kriminalistid” on selle sarja esimene osa.

Kribu ja Krabu nimed on tegelikult hoopis Piia ja Mati ning päriselt ei olegi nad õde ja vend. Nad on hoopis sugulased, nende isad olid olnud omavahel vennad ja emad õed. Kahjuks surid Piia mõlemad vanemad ning nüüd elab tüdruk Mati perekonnas. Oma pärisvanemaid ta isegi ei mäleta ning Mati on talle päris venna eest. Lapsed on välimuselt väga sarnased ning koos lahutamatud.

Raamatusarja igas osas juhtub kriminaalse maiguga sündmus, mille uurimisele lapsed kaasa aitavad. Esimeses osas on juttu ühest haruldasest ja hinnalisest raamatust, mis pannakse näitusele Metsatuka gümnaasiumis, kus Kribu ja Krabu õpivad. Raamat varastatakse ning õde-venda hakkavad asja uurima koos oma vanema sõbra Pauliga.

Kribu ja Krabu sarjas on ilmunud veel järgmised raamatud: “Kriminaalsed viineripirukad: neljanda A kriminalistid” (2013), “Kriminaalne koolipapa: viienda A kriminalistid” (2013), “Kriminaalne suvevaheaeg: kuuenda A kriminalistid” (2014), “Kriminaalsed automatkajad: meistriklass” (2014), “Kriminaalne pangapresident: kriminalistid on tagasi” (2015) ning “Päikesemetsa vanadekodu kriminalistid: Kribu ja Krabu tegutsevad jälle” (2018).

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2012
Illustreerija: Hillar Mets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga