Helen Käit “Janne ja Joosep. Lohe needus 1. osa”

Lohe needuse sarja esimene raamat algab pealtnäha üsna harilikult. 9-aastane Janne ja 11-aastane Joosep on õde ja vend, kes saadetakse suveks vanaema juurde maale. Eriti vaimustuses nad sellest ei ole, sest nende meelest on seal hirmus igav. Nad jääks meeleldi koju, sest ega nad enam mingid tited ole, kelle järele peab kogu aeg valvama! Aga ema ja isa peavad terve suve tööl käima ning nende meelest ei saa lapsi siiski omapead koju jätta.

Vanaema juures juhtub aga midagi sellist, mida Janne ja Joosep poleks osanud unes ka näha. Nimelt leiavad nad ühel päeval metsas jalutamas käies ühe kummalise raamatu. Selle sees on mingid imelikud märgid ja pildid. Ja nüüd läheb asi päris veidraks ja põnevaks, sest raamatu abiga satuvad nad vanaema majast järsku hoopis mujale – tundmatusse Regnumi kuningriiki, mis juba ammusest ajast on vaevelnud kohutava lohe hirmuvalitsuse all. Ja tuleb välja, et kõigi sealsete elanike arvates peaksid just nemad kaks kuningriigi lohe käest vabastama! Kuidas küll peaks kaks päris tavalist last sellega hakkama saama?

Helen Käiti “Lohe needuse” sari on põnev lugemine umbes 9-13-aastastele lastele. Sarjas on ilmunud kolm raamatut, neist värskeim 2020. aasta kevadel. Lisaks on lugude põhjal valminud ka rohkete eriefektidega vahva lavastus, mis esietendus Eesti Draamateatris 2018. aastal.

***
Ilmunud: Randvelt Kirjastus, 2013
Illustreerija: Merilyn Anvelt

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Leia raamat e-raamatukogust ELLU.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga