Hilli Rand “Hajameelse haldja sünnipäevapidu”

Ühes paksus muinasjuturaamatus elav lillehaldjas Lisabella otsustas korraldada enda sünnipäeva puhul toreda peo. Ta kirjutas kõigile muinasjututegelastele kutsed ja valge tuvi viis need kutsed kätte kõigile lähedal asuvates muinasjuturaamatutes elavatele muinasjututegelastele.

Ja milline uhke pidu sellest tuli! Ämblikud kaunistasid peoruumi imeilusate võrkudega, ritsikad siristasid kaunist muusikat, jaaniussid helkisid pidulikult. Kokku tuli suur hulk muinasjututegelasi – Saabastega Kass, Väike Merineitsi, Punamütsike oma vanaemaga, Tinasõdur, Pöial-Liisi ja paljud teised. Ei puudunud ka rätsepad ja puuraidurid, mõned koletised ja peletised…

Aga seoses sellega, et muinasjuttude tegelased olid Lisabella peol, selgus lastetoas magamamineku ajal, et kui ema lastele muinasjuttu tahtis lugeda, olid kõik tegelased juttudest kuhugi kadunud… Õnneks oli Lumivalgeke raamatu vahele ettenägelikult teate jätnud, et muinasjuttude rahvas on Lisabella sünnipäevapeol. Ega´s midagi – ema hoopiski laulis sel õhtul oma lastele unelaulu muinasjutu lugemise asemel!

***
Ilmunud: Päike ja Pilv, 2019
Illustreerinud: Viive Noor

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER.


Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga