Jujja Wieslander “Mamma Muu loeb”

Mamma Muu on üks vahva ja hakkaja lehm. Ta on hoopis teistmoodi kui teised lehmad ja igav tal juba ei hakka! Mamma Muu teeb palju asju, mida lehmadele just nagu sobilikuks ei peeta. Ta laseb liumäest alla, kiigub, ehitab onni, ujub, sõidab jalgrattaga ja kelgutab. Tema sõber vares arvab, et see ei kõlba kusagile! Üks õige lehm peaks ikkagi käituma nii nagu lehmadele kohane. Vares ise on selline rohkem torssis olekuga tegelane. Sellegipoolest saavad need kaks omavahel hästi läbi.

Raamatus “Mamma Muu loeb” on ilmselge, et Mamma Muu muidugi loeb! Lehm on käinud raamatukogus koos oma talu lastega ning leidnud sealt toredat lugemist. Ta räägib ka Varesele, kui mõnus on raamatuid lugeda. Alguses leiab sõber muidugi, et lehmale lugemine üldse ei sobi, kuid lõpuks otsustab Vares ise kah ühe raamatu kirjutada. Tuleb aga välja, et see pole sugugi lihtne.

“Mamma Muu” raamatute ilusad pildid on joonistanud Rootsi kunstnik ja kirjanik Sven Nordqvist, kelle sulest on ilmunud ka väga populaarsed Pettsoni ja Finduse lood.

***
Ilmunud: Karrup, 2011
Illustreerinud: Sven Nordqvist
Tõlkinud: Allar Sooneste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga