Katarína Macurová “Miks sa ei õitse?”

Karumõmmil on mure. Ta on töökas ja tubli aednik, aga üks tema roosidest ei taha üldse õitseda! Ta hoolitseb selle lille eest nii hästi, kastab teda hommikul ja õhtul, vaatab, et valgust oleks piisavalt, palavuse korral kaitseb teda päevavarjuga… aga lill ikka ei õitse! No milles ometi asi on, tahaks karupoiss teada.

Loos peitub oma õpetlik iva – kõik siin ilmas sõltub sellest, mis nurga alt midagi vaadata, igas asjas võib leida midagi head ja toredat. Karumõmm on hästi töökas, visa ja oma eesmärgile pühendunud ning lapsele kindlasti positiivne eeskuju.

Seda, miks lill ei õitse ja mis kogu asjast lõpuks saab, näeme raamatu imelistelt piltidelt. Need on tõesti erakordselt vahvad, ühtaegu ilusad ja ka naljakad. Lapsega koos vaadates naersime mõlemad südamest. Lugu iseenesest on ju üsna lihtne, aga just illustratsioonid annavad tohutult sellele juurde.

Katarína Macurová on Slovakkia päritolu kunstnik ja lasteraamatute autor. Raamatut “Miks sa ei õitse” soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Felistella, 2017
Illustreerija: Katarína Macurová

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga