Anti Saar “Seisa siin, Pärt!”

Anti Saare Pärdi-lugude sarjas on ilmunud mitmeid toredaid raamatuid. Pärt on vahva väike poiss, kellel on vanem vend ja väike õde. Esimestes raamatutes on Pärt veel lasteaiaealine, viimastes on aga juba koolis hakanud käima. Raamatutes juhtub temaga igasuguseid äpardusi, millest poiss siis nõu ja jõuga jagu üritab saada.

“Seisa siin, Pärt!” on sarjas teisena ilmunud raamat. Siin on isa Pärdi poodi kaasa võtnud. Nad lähevad juba kassajärjekorda, kui isale tuleb meelde, et pärm ununes. Ta palub Pärdil järjekorras edasi seista ja lippab ise pärmi järele. Aga järjekord liigub üha edasi ja isa ei paista veel kuskilt… Mis nüüd saab? Kuidas ja millega Pärt siis ise selle suure kärutäie eest peaks maksma, kui isa äkki ei tulegi tagasi? Nii lähevad sabas seisva poisi mõtted üha ärevamaks ja ta on juba päris nõutu.

Raamatu väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital ja 2018. aastal sai see Hea Lasteraamatu tiitli. Pärdi sarjas on ilmunud veel järgmised raamatud: “Pärt ei oska saltot” (2017), “Pärt ja ploomid” (2018), “Pärt ja viimane koogitükk” (2018) ning “Pärt läheb uuele ringile” (2019).

***
Ilmunud: Päike ja Pilv, 2018
Illustreerinud: Anna Ring

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga