Astrid Lindgren “Mirabell”

raamatukaas

Kirjanik Astrid Lindgrenit teab küll vist iga laps, just tema loodud vahvate tegelaste kaudu: Pipi, Karlsson, Vahtramäe Emil, Bullerby lapsed, vennad Lõvisüdamed, Madlike ja Liisbet… Aga tegelikult on Astrid Lindgren kirjutanud palju ka selliseid raamatuid, mis ei ole saanud nii tuntuks, ent on sellegipoolest väga toredad! Üks selline on “Mirabell”, mis alles hiljaaegu ilmus Eestis esmakordselt pildiraamatuna.

Raamatus jutustab kaheksa-aastane Britta-Kajsa põnevat ja uskumatut lugu, mis juhtus temaga kaks aastat tagasi. Siis, kui ta oli veel kuuene. Britta-Kajsa isa on aednik ja sõidab igal nädalal kaks korda maalt linna, et müüa turul lilli ja aedvilja. Sellegipoolest on nad üsna vaesed ja tüdruku ema ütleb, et rahaga on lausa võimatu välja tulla! Britta-Kajsal on suur unistus, ta tahaks endale ilusat nukku, aga selleks pole lootustki – kogu raha kulub toidule ja muule hädavajalikule kraamile.

Britta-Kajsa unistus täitub siiski kõige kummalisemal moel. Ühel päeval kohtub ta vanataadiga, kes annab talle väikese kuldkollase seemne. Selle seemne käsib taat maha panna ja seda hoolsasti kasta. Nii tüdruk talitabki. Ta arvab, et seemnest võrsub roosipõõsas või midagi muud taolist. Kuid Britta-Kajsa suureks imestuseks leiab ta pärast hoolsat kastmist oma peenrast hoopis midagi erilist. Seal lebab kõige imelisem nukk, keda ta kunagi on näinud!

“Mirabell” on armas lugu unistamisest ja unistuste täitumisest.

***
Ilmunud: Sinisukk, 2018
Illustreerinud: Pija Lindenbaum
Tõlkinud: Ülle Kiivet

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga