Edgar Valter „Metsa pühapäev“

See mets ei ole suur, kuid ta on väga vana. Inimeste sissetallatud radu siin ei ole. Peaaegu keset metsa kasvab suur tamm ja selle tamme all elavad väikesed salapärased maa-alused.

Ühel päeval – isand Kikertokk ja pisike Nipinäpp leppisid nii kokku, et see võiks olla pühapäev – lähevad need kaks toredat maa-alust metsa jalutama. Ja mitte päris niisama uitama, vaid ikka asja pärast – Kikertokk sobilikesse kohtadesse erinevaid lilli ja põõsaid võluma, aga Nipinäpile jääb loomade võlumine, selleks on tal isegi vajalik entsüklopeedia kaenla all.

Ja nii see mets muudkui omandab uut nägu: küll tekib sinna kodumaised, küll kaugetelt maadelt pärit taimi. Ja sama on loomadega: võlutakse välja elevante, sipelgakarusid ja pingviine. Tõsi küll, kõik ei paista siiski meie metsa sobivat… Aga proovida ju ikka võib.

Üks väga tore, teadmisi andev ja humoorikas raamat! Raamat on 1999. a ilmunud ka võru keeles, seda saab Helüaida kodulehel kuulata audioraamatuna.

***
Ilmunud: Elmatar, 1999
Illustreerinud: Edgar Valter

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga