Jaana Ojakäär-Kitsing „Jooga-Mõmmi lõdvestusharjutused lastele“

Soojadel suvepäevadel armastab karuke nimega Mõmm ärgata varakult ja kohe usinalt toimetama hakata. Mõmm teab: selleks, et end hästi tunda, peab töötamine vahelduma puhkusega, aktiivne tegutsemine mõnusate vaikuseminutitega.

Mõmm läheb oma lemmikpaika mustikametsa, et kännul istudes veidikeseks aeg maha võtta. Seal kohtab teda Jänku Jänn. Jänku imestab, mida Mõmm teeb – pealtnäha justkui mitte midagi. Mõmm seletab Jänku Jännile, mis on mediteerimine ja jooga ning kuidas nendest igapäevaste tööde-tegemiste virvarris abi leida. Mõmm õpetab asjast huvitatud Jänkule kohe sealsamas selgeks mitu harjutust. Mõmmil on hea nipp ka Vares Vasja hommikusest kooli kiirustamisest põhjustaud stressi vastu ja Rebane Rutsi tormlevast kõikjale-jõuda-tahmisest vabaks saamise vastu.

Mõmmil on hea meel, et ta sai sõpru aidata. See viib ta mõttele hakata kõigile metsaelanikele joogatunde andma. Kuuldused tema väärt nõuannete kohta ongi metsas juba kiirelt levinud.

See tore raamatuke selgitab lastele arusaadava sõnastuse ja teksti toetavate muhedate piltide kaudu, kuidas mediteerimis- ja joogaharjutuste abil end iga päev taas tasakaalu viia kui see liigse kiirustamise või lakkamatu toimetamise tõttu kaduma kipub. Raamatu lõpust leiab ka lugeja terve rea lihtsaid harjutusi, mida koos mustikametsa loomadega kaasa teha – kasvõi iga päev. Raamatu autor Jaana Ojakäär-Kitsing on lastejooga õpetaja ja kolme lapse ema.

***
Ilmunud: Pegasus, 2020
Illustreerinud: Kadri Võsumäe

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga