Hilli Rand “Esimene A klass ja tarkusepäev”

Raamat jutustab ühe 1. A klassi kõige esimesest koolipäevast. Esimesel septembril saab kokku 22 väga erinevat last, kes hakkavad nüüdsest ühes klassis õppima. Raamatust saame lugeda, kuidas need lapsed hommikul kodudes tähtsaks päevaks valmistuvad ja kuidas valmistub lastega kohtumiseks nende esimene õpetaja. Koolis sammuvad vastsed koolijütsid suurte poiste-tüdrukute käekõrval saali, kuulavad direktori kõnet ja saavad siis tuttavaks oma esimese õpetajaga. Kõik on nii uus ja nii põnev ja juba leitakse ka sõpru!

Tegemist on raamatusarjaga, mis räägib ühe klassi õpilaste esimesest kooliaastast. “Esimene A klass ja tarkusepäev” on sarja esimene osa. Lisaks kuuluvad sarja veel järgmised raamatud: “Esimene A klass ja kooliaasta algus” (2014), “Esimene A klass ja sügise süda” (2015), “Esimene A klass ja muinasjutukarneval” (2016), “Esimene A klass ja jõuluaeg” (2017) ning “Esimene A klass ja Eesti sünnipäev” (2019). Raamatud on kõik omavahel seotud, kuid neid saab ka eraldi lugeda.

Iga raamatu sisekaanel on pildid klassis käivatest lastest, nimi juurde kirjutatud. Nii saab lugeja hästi järge pidada, kes on kes.

Kõik sarja raamatud on muhedaks ja ladusaks lugemiseks ennekõike muidugi värsketele koolilastele, aga sobivad hästi kõigile algkooliealistele.

***
Ilmunud: Argo, 2013
Illustreerinud: Epp Marguste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga