Markus Saksatamm “Pannkoogid! Nalja ja naeruga”

Nagu pealkirja järgi oletadagi võib, on see üks mõnusa huumoriga raamat pannkookidest. Palju on pilte, juttu suhteliselt vähe. Siit saame teada, kuidas söövad pannkooke näiteks õpetaja, jalgpallur, krokodill või politseinik. Kus keegi oma pannkooki hoiab? No näiteks range õpetaja hoiab pannkooki nurgas! Vanaema aga lapselapse taldrikul, sest sealt jõuab see kähku õigesse kohta – kõhtu!

Raamatus näitavad oma unistuste pannkooke teiste hulgas muusikud, unimütsid, kassid, näitlejad, sportlased ja laiskvorstid. Viimase unistuste pannkook on selline, mis vile peale kohale tuleks, et ise ei peaks ennast liigutama!

Pannkookide järgi on tehtud ka uued vanasõnad. Näiteks selline vanasõna nagu “Kuidas töö, nõnda palk” – on pannkoogisõbra pilguga hoopis: “Kuidas kook, nõnda moos”. Kui muidu öeldakse: “Üks loll võib rohkem küsida kui kümme tarka vastata”, siis siin on sellest tehtud hoopis toredam ütlus: “Üks laps võib rohkem kooki süüa, kui kümme vanaema praadida.”

Raamatut “Pannkoogid! Nalja ja naeruga” soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2019
Illustreerinud: Hillar Mets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga