Kätlin Vainola “Kelli – peaaegu haldjas”

Kelli on üsna tavaline väike tüdruk, kes käib lasteaias. Tal on parajasti haldjaperiood, nagu ema armastab öelda. See tähendab, et talle kangesti meeldivad kõik asjad, mis on seotud haldjatega: tiivad, võlukepikesed, haldjakleidikesed, ehted, kroonid. Kelli meelest on ta ise ka natuke haldjas!

Raamatus on palju lugusid Kelli elust ja tegemistest. Kelli käest tehakse näiteks röntgenipilt, kui ta riiuli peal kõõludes maha on kukkunud. Ta räägib issile suurt saladust, mõtiskleb vanal ajal elanud laste elu-olu üle, ehitab lumest lossi, käib ema töö juures ja otsustab hakata heategusid tegema. Suur osa lugusid on ikka natukene haldjate või printsessidega seotud. Muuhulgas saame näiteks teada ka seda, milline on üks õige haldjate söök!

Kellist on ilmunud koguni veel teinegi raamat – “Kelli hakkab piraadiks” (2014). Selles raamatus on Kelli juba teise klassi laps ning haldjad ja roosad asjad talle enam huvi ei paku! Selle asemele on tekkinud igasuguseid muid huvisid ja tegemisi.

***
Ilmunud: Pegasus, 2008 ja 2014
Illustreerinud: Kirke Kangro

Leia raamat e-kataloogist ESTER (2014)
Leia raamat e-kataloogist ESTER (2008)


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga