Tiia Selli “Neletriin ja Kapi-Kaarup”

Neletriin on väike tüdruk, kes elab koos ema ja kasuisa, onu Rolfiga. Veel on tal suur õde Annaliisa, kes läks suvevaheajaks Soome maasikaid korjama, ja suur kollane kass nimega Tuhvel. Tüdruk tunneb puudust oma pärisisast, kes temaga kahjuks ei suhtle, ja onu Rolfiga ta väga leppida ei taha.

Neletriin elab päris tavalise lapse elu, kuni ühel päeval juhtub midagi väga eriskummalist. Tema riidekapist kostab mingit imelikku kobinat. Alguses mõtleb Neletriin, et kass on kappi roninud, aga selle asemel vaatab talle kapist vastu hoopis üks oranži habemega mehike! Tuleb välja, et tema nimi on Kapi-Kaarup.

Neletriinu ja Kapi-Kaarupi seiklusi lugedes tulid mitmel korral meelde Väikevend ja Karlsson katuselt. Näiteks siis, kui tüdruk tahtis emale ja onu Rolfile uut sõpra näidata, aga kui nemad sisse astusid, oli tuba tühi. Ka on Kaarup üsna sedamoodi krutskeid täis nagu Karlsson. Nende kahe juhtumused on siiski täitsa teistmoodi ja päris nende enda omad. Kaarup on vahva tegelane, hästi julge ja alati õigluse eest väljas. Nõrgemate kiusamist tema ei kannata!

“Neletriin ja Kapi-Kaarup” saavutas Eesti Lastekirjanduse Keskuse, ajakirja Täheke ja kirjastuse Tänapäev 2008. aasta lastejutuvõistlusel “Minu esimene raamat” 3. koha.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2008
Illustreerinud: Hillar Mets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga