Inga Lunge “Nupukas Nora”

Nora on viieaastane tüdruk, kellel on ema, isa ja suur vend. Ta käib lasteaias, nagu temavanused lapsed ikka. Raamatus ongi lood tema igapäevasest elust ning sellest, mismoodi laps asju märkab ja neist aru saab. Juttu tuleb sünnipäeva pidamisest, vanaemal külas käimisest, lasteaiaelust, vaidlemisest suure vennaga. Ka Nora suurest unistusest, milleks on oma lemmikloom. Noral on nimelt tunne, et keegi on nende perest puudu! Paljudel tema sõpradel on lemmikud, temal aga mitte kedagi… Kui ema näeb korteris hiirt, loodab Nora vähemasti sellegi endale lemmikloomaks saada. Lõksudesse ei jää aga mitte ainsamatki hiirekest.

Nora on tore ja hakkaja tüdruk, kelle tähelepanekud nii mõnigi kord ka tema vanemad asjade üle järele mõtlema panevad. Eriti vahva on lugeda suhtlemisest suure vennaga – kuidas nad vanusevahele vaatama omavahel asju arutavad ja koos tegutsevad.

Nora lood on mõnus lugemine koolieelikutele või ka algklassiealistele lastele.

Raamatu autor Inga Lunge on eesti näitleja, kes on eelkõige tuntud osatäitmisega Eesti vaadatuimas telesarjas “Pilvede all”, kus ta mängib alates 2010. aastast. “Nupukas Nora” on tema esimene raamat.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2018
Illustreerinud: Kreeta Käeri

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga