Riikka Jäntti “Väike hiir sõidab maale”

Väike hiir ja tema ema tahaksid minna marjule. Selleks on aga tarvis ette võtta päris pikk teekond. Nad tõusevad hommikul väga varakult, lähevad unistena raudteejaama ja siis algab pikk rongisõit. Väikesel hiirel hakkab rongis juba päris igav, õnneks lähevad nad siis emaga restoranvagunisse ja seal hiirekesele meeldib! Kui nad lõpuks kohale jõuavad, tuleb vanaisa neile vastu ja viib väikese hiire ning tema ema paadiga ühele saarele. Sellel saarekesel asub maja, kus väike hiir ja tema ema sel õhtul ööbivad. Metsamajakeses meeldib väikesele hiirele eriti sealne suur voodi, kus saab emme kõrval magada!

Järgmisel päeval on neil palju tegemist. Väike hiir ja ta ema käivad metsas, korjavad suurel hulgal pohli, teevad õhtul sauna ja küpsetavad lõkkel vorste. Mõnusat olemist ei sega ka põdrakärbsed ega see, kui vorstike oksa otsast tulle kukub. Õhtul tõdeb väike hiir, et tahaks kindlasti veel kunagi sellisele puhkusele ja sellisesse metsamajakesse tulla.

Tegemist on väga südamliku ja toreda raamatuga, mis sobib hästi ettelugemiseks juba päris pisikestele, 2-4-aastastele lastele. Kuna raamat on trükitähtedega ja tekst lihtne, on see väga sobilik anda kätte ka neile, kes ise lugema õpivad.

Raamatus on väga ilmekad, ilusad ja detailsed pildid. Need on autori enda joonistatud. Riikka Jäntti on Helsingis elav tunnustatud illustraator. Tema raamatutest tuntud väike hiir on saanud paljude laste lemmikuks kõigepealt Soomes ja nüüd ka Eestis. Raamatuid on tõlgitud mitmetesse keeltesse üle kogu maailma ja kirjastus lubab, et eesti keeles on tema seiklustele kindlasti lisa ilmumas. Varem on selles sarjas eesti keeles ilmunud „Väikese hiire jõulud“ (2019).

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2020
Illustreerinud: Riikka Jäntti
Tõlkinud: Dea Oidekivi

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga