Julie Buxbaum „Ütle mulle kolme asja“

Raamatu peategelaseks on tüdruk nimega Jessie, kelle elu pole viimasel ajal just kuigi stabiilne olnud. Veidi enam kui kahe aasta eest suri tema ema munasarjavähki. Pärast ema surma kohtus tema isa uue naisega, kellega abiellus. Kuna uus naine elab Californias, pidid nad maha müüma oma maja Chicagos ning alustama uut elu Californias.

Lisaks uuele keskkonnale on Jessiel vaja harjuda ka uue kooliga. Uus kool on väga erinev Jessie vanast koolist ning ta tunneb end seal väga üksildasena. Väga palju toetab teda Chicagost kirjavahetuse teel tema parim sõbranna Scarlett. Ühel päeval saabub aga Jessie postkasti e-kiri Keegi/Eikeegilt, kes õpib samas koolis ning nähes Jessie eraldatust, pakub oma abi. Kuigi Jessie esialgu kahtlustab, et Keegi/Eikeegi isiku taga võib olla mõni kiusaja ning on oht naerualuseks sattuda, võtab ta siiski abi vastu.

Raamat toob välja Ameerika keskkooli iseärasused ning keskseteks teemadeks on sõprus ja armastus. Raamat on väga ladusalt kirjutatud ning põnevust hoiab üleval, kes on see salapärane isik, kellega Jessie kirjavahetust peab.

***
Kirjastus: Päikese Kirjastus, 2016
Tõlkinud: Liis Väljaots

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Maris Soobik
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga