Jacopo Olivieri, Rosalba Troiano “20 erakordset poissi, kes muutsid maailma”

Raamat räägib poistest, kellest kasvasid tuntud ja tublid mehed. See on loogiline jätk 2018. aastal ilmunud samasugusele tüdrukutest rääkivale raamatule „20 erakordset tüdrukut, kes muutsid maailma“.

Raamatusse on leidnud tee kolm suurt juhti (Aleksander Suur, Napoleon Bonaparte ja Mahatma Gandhi), kaks sportlast (Jesse Owen ja Pele), kaks leiutajat (Isaac Newton ja Nikola Tesla), kaks maalikunstnikku (Michelangelo ja Pablo Picasso), kaks filmimeest (Walt Disney ja Georg Lucas), kaks kirjanikku (Charles Dickens ja Roald Dahl), kaks ikoonilist isiksust (Muhammad Ali ja Steve Jobs), kolm muusikut (Wolfgang Amadeus Mozart, Elvis Presley ja Bob Dylan) ning kaks maadeuurijat (Marco Polo ja Juri Gagarin).

Mõnes loos on lisaks peategelasele kangelasi veelgi, näiteks Jesse Owensi eluloo puhul selgub, et kangelaseks saamisel võib vahel ära kuluda kellegi teise abi ja toetus. Vahel võib olla kangelane hoopis see, kes julgeb oma abi ja toetust pakkuda.

Iga tegelase juures on lapsele ka küsimus, kas ta sooviks olla selle inimese moodi, kellest just äsja luges. Ja siis väike innustav soovitus: „Kas sooviksid olla Roaldi moodi? Kui satud silmitsi raskustega, astu nendele vastu, kirjutades need loo sisse.“

Väga tore raamat nii poistele kui tüdrukutele!

***
Ilmunud: Sinisukk, 2019
Illustreerinud: Giovanni Abeille, Elisa Belloti, Letizia Depedri ja Chiara Lameri
Tõlkinud: Tiina Mõttus

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga