Rasa Dmuchovskiené: “Väike sipelgas Miksmiks uued seiklused”

Raamat on eraldiseisev järg sarja esimesele raamatule “Väike sipelgas Miksmiks”.
Sipelga huvitav nimi on tulnud tema uudishimulikust loomusest. Nimelt uuris ta pidevalt iga asja kohta “Miks?” ning seetõttu otsustatigi tema nimeks panna Miksmiks.

Selles raamatus tutvub sipelgas muti, vihmaussi, viinamäeteo, konna ja mesilasega. Lugudes tulevad välja looduses peituvate elanike eripärad. Kõik elusorganismid on erinevad ning mis ühe liigi puhul on tavaline, see on teise jaoks ebatavaline. Raamatu lõpus on ka eraldi lehekülg, kus tuuakse välja mõned tähtsamad faktid iga raamatus kirjeldatud elusolendi kohta.

Lisaks küsimuste esitamisele meeldib sipelgale lauluviise ümiseda, mistõttu on lugudesse pikitud ka tema väljamõeldud viisijuppe. Raamat pakub palju silmailu ning avastamisrõõmu lastele, kuna jutud on rikastatud imeilusate illustratsioonidega. Tähelepanuväärne fakt selle raamatuga seoses: raamatu valmimisest võtsid osa lapsed ning nende abil viimistleti jutte niikaua kuni lood said sellised, et kõik lapsed neid tähelepanelikult kuulasid.

***
Ilmunud: Ühinenud Ajakirjad, 2020
Illustreerinud: Gintaras Jocius
Tõlkinud: Ave Põlenik

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Maris Soobik
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga