Kristiina Kass”Lõvi Leo”

“Lõvi Leo” raamat sündis Eesti politsei 100. aastapäeva puhul politsei koostöös kirjastusega Tänapäev. Nende ühine plaan oli anda välja raamat politseilõvist, kes seikleb liikluses, lahendab kuritegusid ja abistab lapsi. Lõvi Leo lood pani kirja lastekirjanik Kristiina Kass ning Leole andis välimuse kunstnik Joonas Sildre.

Lõvi Leo oli alguses tsirkuselõvi, siis aga keelati loomadega tsirkused ära ja lõvipoeg ei teadnud, mida teha. Õnneks saab ta tuttavaks kahe politseinikuga, kes võtavad ta politseisse tööle. Neil läks politseikoer just pensionile ja nii saabki hoopis Leost politseilõvi. Lisaks aga hakkab ta koolis käima, sest politseis töötades peab ju ometi oskama lugeda ja kirjutada!

Koolis ja ka mujal juhtub Leoga igasuguseid asju, vahel ka päris ohtlikke seiklusi ning lõvi Leo lood on üsna õpetlikud lugeda – saame teada, kuidas igasugustes olukordades tuleks käituda. Mida teha, kui sa näiteks ära oled eksinud või kui keegi sinult midagi varastab või kas tohib näiteks teisi luba küsimata filmida? Raamatust saab vastused neile küsimustele ja seal selgitatakse ka palju teisi olukordi, mis meil ikka igapäevases elus ette võivad tulla.

Raamatus on kokku 22 lugu, millest osa on ilmunud ka lasteajakirjas Täheke.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2018
Illustreerija: Joonas Sildre

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga