Tiina Laanem “Mina, Meg ja meie klass”

“Mina, Meg ja meie klass” on tore raamat algklassilaste koolielust. Peategelaseks on teise klassi tüdruk Miia-Maria, kelle klassi tuleb uus tüdruk Meg. Meg on pärit kaugelt maalt, aga ta räägib päris hästi eesti keelt ja on vahva tüdruk. Peagi leiab uus tüdruk endale klassis palju sõpru, sealhulgas Miia-Maria, kellest saab Megi pinginaaber.

Lood on toredad ja humoorikad ning peegeldavad hästi tänapäeva laste elu. Juttu tuleb näiteks sellest, kuidas on kõge lihtsam luuletust pähe õppida, arutatakse, mis võiks olla eesti laste rahvusroog ning proovitakse vabatahtlikku tööd. Autor on ise raamatu kohta öelnud, et selle peamine mõte on: igal lapsel on õigus olla isemoodi, kõik ei pea olema ühtmoodi riides ega armastama samu asju.

Hea, et järjest rohkem on hakanud ilmuma raamatuid, mis realistlikult kajastavad selle vanusegrupi (7-10aastased) elu-olu. Paljudele lastele meeldib lugeda just koolielust ja omavanuste laste tegemistest, eriti kui lood on huvitavad ja neis saab ka nalja. Selliste raamatute kirjutamisel on viimasel ajal tänuväärset tööd teinud ka veel näiteks Kristiina Kass ja Ilmar Tomusk. Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Pegasus, 2019
Illustreerija: Andres Varustin

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga