Sven Nordqvist “Pannkoogitort”

Pettson on üks omamoodi vanataat, kes elab koos oma kassi Findusega väikeses talus. Pettson ja Findus on parimad sõbrad, kes teevad kõike koos. Inimesed, eriti naabrimees Gustavsson, peavad Pettsonit veidrikuks. Ta ju elab üksi ja räägib oma kassiga, tema tegemised annavad külale alailma jutuainet. Nagu näiteks see lugu, mis leiab aset “Pannkoogitordi” raamatus.

Kogu lugu saab alguse sellest, et Pettson tahaks küpsetada Findusele sünnipäevaks pannkoogitordi. Kahjuks tuleb välja, et jahu on otsa saanud. Tuleb minna poodi, kuid Pettsoni ratta kumm on tühi ja see tuleks ära parandada. Kummi parandamiseks oleks vaja tööriistu, kuid töötoa võti on kummalisel kombel kaduma läinud ja sinna ei saa kuidagi sisse. Enne kui Pettson lõpuks sõbrale torti küpsetama saab hakata, juhtub veel nii mõndagi põnevat ja seikluslikku.

“Pannkoogitort” on esimene osa Pettsoni ja Finduse sarjas, kus on ilmunud mitmeid raamatuid. Need kõik on lõbusad ja autori enda väga ilusate detailsete illustratsioonidega. Lugemiseks sobivad need ühtviisi hästi nii koolieelikutele kui ka algklassilastele. Tegelikult on need väga muhe lugemine ka täiskasvanutele!

Sven Nordqvist on rootsi lastekirjanik, joonistaja ja illustraator. Pettsoni ja Finduse sarja raamatud on tema teostest kõige tuntumad, samuti on ta illustreerinud väga populaarse Mamma Muu ja varese sarja, mille autor on Juija Wieslander.

***
Ilmunud: Koolibri, 1999, 2013
Illustreerinud: Sven Nordqvist
Tõlkinud: Ülle Kiivet

Leia raamat e-kataloogist ESTER: 1999 2013


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga