Piret Raud “Tobias ja teine B”

Raamatu peategelaseks on 8-aastane poiss Tobias, kes käib 2. b klassis just nagu pealkirigi viitab. Tobias on oma klassiga rahul, neil ei kiusata kedagi ja alatasa saab palju nalja. Neil on ka lahke ja sõbralik õpetaja nimega Liina Laks. A klassi õpetaja nimi seevastu on Tiina Pai, kuigi tema pole pooltki nii sõbralik kui Liina Laks.

Raamatus ongi kirjas juhtumused 2. b klassi elust. Ja juhtub siin nii mõndagi! Näiteks toimub nunnukonkurss, kus kõik lapsed peavad kooli tooma mõne huvitava aiasaaduse. Tobias räägib sellest oma emale päris viimasel minutil ja siis pole tollel pojale kaasa anda muud kui purk konservherneid! Väga huvitav ja naljakas on ka lugu lemmikloomapäevast, kui Tobiase klassikaaslane Uku võtab kaasa oma sea Nossu. Klassis ringitormav siga tekitab muidugi korralikult segadust. Sama seaga kohtume veel teiseski loos, kus Uku vanemad tahavad Nossut jõulupraeks teha. Loomulikult ei taha poiss sellest kuuldagi ning Tobiase ja teiste klassikaaslaste abiga mõeldakse välja plaan, kuidas siga ära päästa.

Lood on kõik hästi tänapäevased ja nalja saab ka tublisti. “Tobias ja teine B” sobib hästi lugemiseks algklassiealistele lastele.

***
Ilmunud: Mustvalge Kirjastus, 2010
Illustreerinud: Hillar Mets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga