Annely Lember “Anni lood”

Raamat, mis võib oma tagasihoidliku pildikeele ja pastelse värvigamma tõttu jääda tähelepanuta. Ilmselt väikese lapse käsi kohe ei haaraks ja ka lapsevanema pilk võib pelgalt üle libiseda. Sellest oleks aga äärmiselt kahju, sest tegemist on väga toredate ja köitvalt kirjutatud lugudega ühe peagi lasteaeda lõpetava tüdruku igapäevast. Lood sobivad oma pikkuse tõttu kenasti ka õhtujutuna ettelugemiseks. Meie peres sai “Anni lugudest” ühele samuti lasteaeda peagi lõpetavale preilile lemmik ettelugemislektüür.

Peategelane on asjalik ja nutikas tüdrukutirts, kes heal meelel lasteaias ei käiks. Ta oleks parema meelega hoopis kodus koos taaduga. Anni päästab pisikese kassipoja elu ja saab ühtlasi õnnelikuks loomaomanikuks. Käiakse külas ja peetakse juubelit. Anni igatseb tööreisil olevat isa, kes peab oma sõna ja jõuab tütre sünnipäeva hommikul varavalges tagasi koju. Keegi kaotab töö. Lohutatakse nutvat ema. Kolitakse maale elama. Anni leiab omale sõbra. Maal täituvad nii mõnedki suured ja väiksemad unistused.

Positiivselt helge lugemine, ei mingit otsesõnu õpetamist ega pedagoogitsemist, kuid lihtsate sõnade taga on peidus nii mõnigi suur ja tähtis mõte, tunnetest rääkimata.

***
Ilmunud: Tiritamm, 2020
Illustreerinud: Annely Lember

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Triinu Univer
Tallinna Keskraamatukogu veebihaldur

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga