Magdalena Hai “Painajapood ja kadunud hambad”

Painajapood on üks isevärki koht. See on tuubil täis kõhedusttekitavalt kummalist kraami: vaimumöksi, naeru kõkutavaid kolpasid, nööpsilmadega nukke… Kummaline on ka selles poes tegutsev seltskond, hajevil omanik härra Iseära, tema riukaliku iseloomuga lemmikloom (tindikala nimega Süldi Seepia) ja poes elutsev kummituspoiss Pets. Nüüd on poodi abilisena tööle asunud hakkaja tüdruk Ninni, et koguda raha jalgratta ostuks (kuidas ta poodi tööle sattus, saab lugeda sarja esimesest raamatust “Painajapood ja kohutav kõdipulber“).

Ninni on just lõpetanud oma esimese tööpäeva ja kavatseb seda tähistada jäätisega, kui kohtab jäätisekioskis vampiiri. Too on endast väga väljas, sest on kaotanud oma hambad. Üks vampiir ei saa ometigi läbi ilma hammasteta! Ninni ja vampiir Luukas suunduvad härra Iseära soovitusel pööningule asendushambaid otsima. Seal aga tuleb iga hinna eest hoiduda hambakollide eest…

Selgub, et kadunud esemeid on veelgi – härra Iseära keep ja jäätisemüüja Irma puudritoos koos pintsliga, siis veel köögist küüslaugud… Ja tagatipuks on keegi poe panipaiga segi pööranud! 

“Kaf fiin käib alati kõik nõnda hoogfalt?” imestab hambutu vampiir Luukas. Ninni võtab vargajahi juhtimise enda peale, aga kas kõik kadunud asjad leitakse lõpuks üles, seda peab igaüks ise lugema.

Lugemise käigus saavad nagu muuseas selgeks mitmed vahvaid hambaväljendid, nagu hambuni varustatud, hambasse puhuma… Teemu Juhani lustakad illustratsioonid annavad loole omalt poolt veelgi hoogu juurde. 

***
Ilmunud: Postimees Kirjastus, 2020
Illustreerinud: Teemu Juhani
Tõlkinud: Kristiina Kass

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga