Sven Nordqvist “Pettson ja Findus mängivad peitust”

Tegemist on vahva põnniraamatuga, kus askeldavad rootsi kirjaniku Sven Nordqvisti ülipopulaarsed tegelased: vanataat Pettson ning tema kass Findus. Pettsonist ja Findusest on autor kirjutanud mitmeid raamatuid, enamik neist mõeldud algklassiealistele. “Pettson ja Findus mängivad peitust” on aga üks nendest, mis sobib just kõige pisematele ning annab hea võimaluse nende toredate tegelastega tutvumiseks.

Kui tavaliselt on papist põnniraamatud väga lihtsa sisuga, siis selles raamatus on olemas ka tore lugu. Kass Findus mõtleb ühel päeval välja uue mängu ja kutsub Pettsonit otsima asju, mille ta ära on peitnud. Et taadil leidmine lihtsamalt läheks, annab kass iga eseme puhul ka vihjeid. Näiteks: “Esimese asja leiad sellisest kohast, kus tihti kaagutatakse” (lk 2). Muidugi suundub Pettson kohe kanalasse ja leiabki sealt otsitava. Järgmine asi on peidus seal, kus meisterdatakse. Selge see, et Pettsoni töötoas! Aga mis koht see on, kus asjad kasvavad maa sees? Ja kus asub pliidiga ruum? Just seal on peidus viimased asjad, mille Findus ära on peitnud. Kui Pettson need kõik üles leiab, saab ta aru ka vihjest, mida Findus peitusemängu abil talle öelda tahab.

Nagu kõigis Pettsoni ja Finduse raamatutes, on siingi autori enda imeilusad ja detailsed illustratsioonid.

***
Ilmunud: Koolibri, 2014
Illustreerinud: Sven Nordqvist
Tõlkinud: Ülle Kiivet

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga