Anti Saar “Mina, Milda ja meister Michel”

Raamat sündis koostöös Kumu kunstimuuseumis 2018. aasta suvel korraldatud näitusega “Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades”. Raamat “Mina, Milda ja meister Michel” on mõeldud lastele, aga ka sobib väga hästi lugemiseks ka kõigile neile, kel huvi lihtsalt ammuste aegade eluolu vastu. Raamat on kirjutatud huvitavalt ja ladusalt ja annab palju uusi teadmisi eesti kunstiajaloo kohta.

Raamatus on juttu kümneaastastest kaksikutest, Mattiasest ja Mildast. Lugu saab alguse kord talvel, kui nende vanemad sõidavad suusareisile. Lapsed saadetakse sel puhul aga nädalaks ema venna, onu Teedu poole. Päris alguses tundub neile onu juures natuke igav. Kuid juba esimesel õhtul hakkab kunstiajaloolasest onu jutustama lastele lugu kunagisest Tallinna meisterkunstnikust Michel Sittowist. Lugu on põnev ja haarab Mattiase ja Milda koheselt endaga kaasa.

Anti Saare raamat pälvis 2018. aastal Aasta Rosina auhinna, mida annab välja Eesti Lastekirjanduse Keskus. Auhinda antakse välja kord aastas ja see on ette nähtud ühele erilisele ja silmapaistvale lasteraamatule.

***
Ilmunud: Eesti Kunstimuuseum, 2018
Illustreerinud: Urmas Viik

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga