Kristi Piiper „Topelt D“

„Topelt D“ on omaette meistriklass: kaasahaarav, põnev, ootusärevust tekitav, mõistatuslik ning kohati kurvastav. Raamatus on kaks peategelast, kelle lood kulgevad erinevatel aegadel. Kahe loo põimumine toimub romaani lõpus.

Esimese liini peategelane on Karmen, kelle elus on segased ajad. Karmeni kodus valitseb kaos ning tüdrukule hakkab üha enam tunduma, et tema vanemad on lahku minemas. Justkui sellest ei piisaks, on Karmeni parim sõbranna Liza napsanud endale poisi, kellesse Karmen salaja armunud on. Karmeni enesekindlus on murede tõttu kannatada saanud, iga päevaga tunneb ta ennast üha enam üksikuma ning mahajäetumana. Salaja soovib ta olla oma parima sõbranna Liza moodi, kuid Liza elu pole samuti pilvitu paradiisiaed. Liza on pärit vaesest perest, kus puudub emalik hool. Peaaegu olematu kodu ja rahaga püüab Liza elus toime tulla. Ning hiljaaegu sattus ta veel kõigele lisaks salapärase röövimise ohvriks, mida noored loos lahendama hakkavad.

Teise liini peategelaseks on kolmekümneaastane Diana, kes põgeneb oma mineviku eest, luues endale uut identiteeti pidevate iluoperatsioonidega. Diana on psüühiliselt ebastabiilne, tema suhted ema ning elukaaslasega ei ole kiita. Diana usub, et kui ta saab kõik soovitud iluoperatsioonid, suudab ta iseendaga rahu sõlmida.

Kristi Piiperi lugude keskmes on alati mingisugune psühholoogiline tegur. Antud loo keskmes on rahulolematus iseendaga, vajadus olla keegi teine ning pidev püüdlus millegi kõrgema poole, mis peaks elus tooma soovitud rahulolutunde.

Soovitan seda romaani lugeda nii noortel kui ka täiskasvanutel, kuna tegemist on kaasahaarava ja kergesti loetava põnevikuga.

***
Ilmunud: Varrak, 2021

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Gerli Kuus
Nurmenuku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga