Ene Sepp “Vabandust, aga mis asja?!”

Ene Sepp on kirjutanud mitmeid kaasaegseid ja elulisi raamatuid noortele. “Vabandust, aga mis asja?!” kuulub samuti teoste hulka, mis paistab silma tänapäevaste ja usutavate probleemide poolest.

Jane on 7. klassi tüdruk, kelle vanemad on lahutatud, aga saavad omavahel siiski hästi läbi. Ema kolis umbes aasta eest küll välja, ent viibib sageli ikkagi ka isa ja Jane juures. Kui ühel päeval soovivad vanemad temaga tõsiselt rääkida, arvabki tüdruk, et küllap kolivad nad kokku tagasi. Tegemist on aga sootuks teistsuguse uudisega. Selgub, et ema kohtub uue inimesega. Esiotsa tundub uudis Jane jaoks tühine, tema arvamus muutub aga kohe, kui ta saab teada, et asi on märksa keerulisem – ema uus kaaslane on naine, ja selle asjaoluga ei suuda Jane kuidagi leppida. Tüdrukule tundub, et talle on terve elu valetatud ja ta kardab paaniliselt, et tema sõbrad uudisest kuulda võivad saada. Raamatu edenedes peab Jane nii mõnedki oma esialgsed mõtted ümber hindama ja õpib oma hirmudest ning vastumeelsusest üle saama.

Raamat sobib lugemiseks põhikooli vanemale astmele, see on hästi ja huvitavalt kirjutatud ning kajastab muuhulgas ka teemat, kas ja kui oluline on teiste arvamus ning kui palju peaks selle põhjal kujundama oma käitumist ja suhtumist.

Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2016

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga