Marius Marcinkevičiuse „Võlujärv“

Leedu tuntud lastekirjaniku Marius Marcinkevičiuse armas ja leidlik lasteraamat, mis räägib sõprusest, üksteise aitamisest ja ühise keele leidmisest.

Lugu räägib Notsust, kes läks järvejääle uisutama. Uisutada oli väga tore, aga üksi ilma sõpradeta muutus see peagi tüütuks. Seega kutsus Notsu uisutama oma parima sõbra, vissimuu Adeele. Kui sõbrad lõpuks uisutamisest väsisid ja koos päikeseloojangut imetlesid, tundsid nad äkki järvejää alt imelikku müksu. Mis see küll oli? Ühtäkki nad märkasid, et neile vaatasid järvesügavusest vastu kaks hiigelsuurt silma ja suured kohutavad lõuad hirmteravate hammastega. Kuigi veealune olend tundus hirmutav ja kohutav, otsustasid sõbrad siiski teada saada, kes see selline on ja mida ta soovib. Kuna jääalused silmad Notsu ja vissimuu kõnet ei kuulnud, otsustasid sõbrad järvejääle hoopis kirjutada. Nüüd läheb lugu aga eriti põnevaks. Notsu ja vissimuu ei mõistnud veealuse kirja. Mida võiks küll tähendada ERET, NUBMÄL, NERUS. Kas sina saad aru? Siiski leidub üks sõna, millest kõik aru saavad ja mis toob olukorda lahenduse. Kuidas lugu lõpeb ja kes see hirmuäratav võõramaa elukas on, sellest loe juba raamatust edasi.

Väga armas raamat nii iseseisvaks lugemiseks ja nuputamiseks kui ka koos lapsega lugemiseks, sõpruse ja üksteise aitamise teemadel arutlemiseks. Ja loomulikult aitavad lugu mõista ja teevad selle veel toredamaks suurepärased ja detailirohked Lina Dūdaitė illustratsioonid

Raamat pälvis 2020. aasta Hea Lasteraamatu tiitli.

***
Ilmunud: Hea Lugu, 2020
Illustreerinud: Lina Dūdaitė
Tõlkinud: Tiiu Sandrak

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Kersti Jürimaa
Männiku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga