Jessica Townsend „Tühikatk: jaht Morrigan Crow’ le“

Nevermoori-sarja kolmandas raamatus on Morrigan juba kaks ja pool aastat viibinud Vaba osariigi Nevermoori linnas. Just niipalju aega tagasi pääses ta napilt oma sünniajaga ettemääratud ennustusest olla neetud laps ja surra 11. sünnipäeval. Teist aastat õpib Morrigan Proudfoot House’i eriliste võimetega ehk „kuntsidega“ laste koolis ja on nüüd elitaarse vunderlaste seltsi Vunseli liige. Koolis saab Morrigan hakata õppima oma erilisele võimele vastavaid aineid – see tundub talle nagu pidusöök pärast pikka nälga. Elu Morrigani patroonile Jupiter Northile kuuluvas Deukalioni hotellis on samuti täis maagiat ja imelisi sündmusi. Morrigan tunneb, et lõpuks ometi kuulub temagi kuhugi, tal on kodu, tore pere ja sõbrad.

Kuid elu viib ikka üles ja alla nagu ameerika mägedel. Nimelt hakkab teatud osa Vaba osariigi elanike seas levima tundmatu nakkus. Vunderloomad (kes näevad välja nagu loomad või poolenisti loomad, aga käituvad ja räägivad nagu inimesed) hakkavad ootamatult ründama inimesi. Mingi viirus justkui võtaks nende keha üle ja põhjustaks metsikuid raevupurskeid. Pärast rünnaku toime panemist langevad nad ise nädalateks koomalaadsesse seisundisse. Esialgu üksikute juhtumitena alanud, kasvab rünnakute arv peagi mitmekümneni päevas ja ehkki ka nakatunud vunderloomad on ohvrid, levib peagi inimestest elanikkonna seas meelepaha nende vastu. Ravimi leidmine võtab aega, vahepealse abinõuna kehtestatakse piiranguid elanike liikumisele, jäetakse ära pidustusi jne.

Morrigan näeb, kuidas tema mitmetesse uuringugruppidesse ja nõukogudesse kuuluv patroon Jupiter on juba täiesti kurnatud, sest patrullib lisaks ka õhtuti tänavatel… Samal ajal ei saa ta ise teha muud kui koos hotelli personaliga päevad läbi kuulata raadiost ja lugeda ajalehtedest uudiseid, mis on üha masendavamad… Hotell on külalistele ajutiselt suletud ja Morriganil ei ole lubatud koolis ega ülepea kuskil väljas käia.

Siis aga võtab Morriganiga taas ühendust Ezra Squall, eelmine vundersepp, kes valitseb energiatööstust tüdruku endises koduriigis Winterseas. Minevikus toimepandud kuritegude eest on Squall Nevermoorist igaveseks pagendatud. Ta teeb ettepaneku, et annab viiruse vastu ravimi juhul kui Morrigan hakkab vastutasuks tema õpilaseks. Mida tüdruk otsustab: kas uskuda mõjuvõimsat, kuid reetlikku Squalli või jääda ootama ja lootma, et olukord lahendatakse Nevermori oma jõududega?

Jessica Townsendi loodud võlumaailma energiast jäägitult osa saamiseks tuleb muidugi alustada lugemist Nevermoori-sarja varasematest osadest: „Morrigan Crow’ tuleproovid“, milles Jupiter tüdruku salaja üle Nevermoori piiri viib ja Vunderlaste seltsi uute liikmete vastuvõtukatsetele saadab, ja „Morrigan Crow’ kutsumus“, milles selgub tüdruku seni varjatud olnud „kunts“ ja eriline vundersepa staatus. Sarja kahte esimest osa saab lugeda ka e-raamatuna.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2020
Illustreerinud: Hannah Peck ja Beatriz Castro
Tõlkinud: Hels Kure

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga