Trudi Trueit „Kaksikheeliks”

Avastajate Akadeemia sarja kolmandas osas on noored „avastajad” ehk kooli õpilased, jõudnud ekspeditsioonilaevaga Orion juba üle Atlandi ookeani seilata, põigates vahepeal Teravmägedele ja lisaks aidates päästa vaalu. Sarja esimesed osad kannavad pealkirju „Nebula saladus” ja „Pistrikusulg”.

Nüüd on sihiks Barcelona Hispaanias, kus neid ootab järjekordne põnev lahendamist vajav ülesanne. Seni õpivad nad laeval kõike Hispaania ja arheoloogia kohta, õppevahenditeks muidugi taas vinged leiutised. Näiteks PANDA, mis suudab hetkega analüüsida eseme vanuse, materjali, päritolu, esemel leiduvad sõrmejäljed ja isegi esitada hologrammi eset puudutanud elusolendi viimastest hetkedest.

Cruzil on lisaks õppimisele oma missioon: leida üles ema koostatud valemikividest kolmas. See muutub aga järjest keerulisemaks, sest kasumi nimel kõige mustemateks tegudeks valmis ravimifirma Nebula püsib kannul. Nebula käsilased on vahepeal Hawaiil röövinud Cruzi isa ja nõuavad tema vabastamise eest valemikive. Cruzi tädi Marisol, Avastajate Akadeemia arheoloogiaõpetaja, suundub isa otsima. Nii ei jää laevale ainsatki täiskasvanut, keda Cruz vajadusel usaldada võiks ja tal on tunne, et pardal on taas nuhke. Isegi sõpradele ei saa enam kõigest rääkida – nii seaks ta ohtu nendegi julgeoleku.

Kuidagimoodi, nii omaenda vapruse ja nutikuse kui parimate sõprade abiga, tuleb Cruz kõigi võimatuna näivate ülesannetega siiski toime (lisaks koolitöödele!). Ta leiab kolmanda valemikivi iidsest Petra kaljulinnast ja ka tema isa päästetakse. Ekspeditsioonilaev Orion suundub Türki arheoloogilistele kaevamistele, see on justkui sünnipäevakink. Nii jõuab Cruz mõelda veidi enne seda, kui kukub ja satub ise lõksu koopas, kust keegi teda otsida ei oskaks…

Avastajate Akadeemia (Explorer Academy) on faktidel põhinev seitsmeosaline raamatusari, mis on inspireeritud National Geographicu avastajate teadustöödest ja seiklustest rasketel ekspeditsioonidel. Raamatusarjal on isegi oma ingliskeelne veebileht Explorer Academy, kust leiab samuti palju põnevat avastamist.

***
Ilmunud: Ühinenud Ajakirjad, 2021
Illustreerinud: Antonio Javier Caparo, Scott Plumbe
Tõlkinud: Triin Olvet, Marge Pärnits (värsid)

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga