Heather Amery “Pille ja Peetri kellaraamat”

Pille ja Peeter on kaks lasteaiaealist last, kes koos oma ema ja isaga elavad Õunapuu talus. Seal õpivad nad tundma loomi ja üldse maaelu, aga teevad tutvust ka igasuguste muude asjade, näiteks tähtede ja numbritega.

Selles raamatus õpivad Pille ja Peeter kella tundma. Raamatus on suur kell, mille osuteid lapsed saavad keerata ning õppida koos Pille ja Peetriga tegema vahet, milline on täistund, milline pooltund jne. Kella õppimine toimub laste täiesti tavalise päeva raames, raamat saab alguse Pille ja Peetri ärkamisega hommikul ning lõpeb voodisse pugemisega õhtul. Sinna vahele jääb palju toredaid ja ka üsna igapäevaseid tegevusi. Lapsed söövad hommikust, korjavad kanalast mune kokku, hoolitsevad väikese vasika eest, toidavad sigu, peavad piknikku… Kõige selle juures jälgivad lapsed kella ning püüavad aru saada, mis aega see parajasti näitab.

Raamat on õpetlik ja tore ning sobib ideaalselt lugemisvaraks neile lastele, kes ise parajasti kellatundmist harjutavad. Kuna lugu on kirja pandud trükitähtedega, siis saab siin lisaks kellale harjutada ka lugemisoskust.

Pille ja Peetri tegemistest on ilmunud mitmeid Stephen Cartwrighti illustratsioonidel põhinevaid jutu- ja kleepsuraamatuid: „Pille ja Peetri numbriraamat“ (2020), „Pille ja Peetri talulood“ (2020), „Pille ja Peetri haldjajutud“ (2020) „Pille ja Peetri jõulud“ (2021).

***
Ilmunud: Sinisukk, 2021
Tõlkinud: Katariina Kirss
Illustreerinud: Stephen Cartwright

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga