Tea Lall „Ära armasta mind enam“

Loo tegelasteks on kolm teismelist, kelle elud ei ole kerged. Nende perekonnad on kõik omamoodi katkised. Gaili ema ja isa on Soomes ja noormees elab alguses üksi koos koera ja kassidega. Seejärel vanemate suhe puruneb ja algab veider kooselu emaga, kes ei suuda emana käituda. Tuulet kasvatab üldse vanaema, sest ema pole selleks võimeline ning Ülase perekond on samuti lagunenud, aga seal ei suuda isa otsustada, kas ta tahaks oma endise või uue naisega kokku jääda. Nii ta pendeldabki mõlema vahet.

Siia õhukesse raamatusse on pandud väga palju erinevaid probleeme. Esiteks katkised peresuhted ning mismoodi need mõjuvad lastele. Kõigil peategelastel on vanemad, kes iseendagagi hakkama ei saa, rääkimata siis laste kasvatamisest. Lisaks on siin veel pedofiilia teema, surm ja enesetapp.

Mul oli raamatut huvitav lugeda, sest see oli põnevalt kirjutatud, aga samas oli hirmus ka. Hirmutas teemade koledus ning kuivõrd reaalne see tundus. Mulle raamat väga meeldis, kuigi raamatu lõpp oli natuke moraliseeriv: noormees vaatab aastaid hiljem elule tagasi ning kirjeldab, kuhu ta praeguseks on jõudnud. Sellest hoolimata soovitan raamatut lugeda, sest probleemid on aktuaalsed ning raamat on kaasahaaravalt kirjutatud.

***
Ilmunud: Fantaasia, 2016

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Triinu Rannaäär
eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga