Koidu V. G. Ferreira „Kui armastus külmutab südame: väljavalitu“

Oli kord tüdruk ja oli kord poiss.
Oli kord ettemääratud armastus ja oli kord saatus.
Kuid seekord ei lähe miski nii nagu planeeritud.

Kui Rosalina alasti lumehanges ärkab, peab ta seda küll imelikuks, aga imelikud asjad temaga juhtuvadki. Kummaline sündimisviis, hingepõhjani armumine ja seltsiks Guinnessi rekordite väärilise vanusega kass. See kõik viib kirglikku armastust tulvil tempoka seikluseni, mis on muinasjutuliselt maagiline.

Selles fantaasiarikkas imeulme loos on Ferreira loonud erilise koha neile, kes armastavad talve. “Väljavalitu” viib lugeja erilisse lumehelveste maailma, kus igaüks on unikaalne, kuid loomulikult on üks teistest unikaalsem ja loomulikult ei taha ta seda kohe mitte olla. Raamat pani mind ka rohkem väärtustama talve. Olgugi, et pugesin sügavamale teki sisse kui Rosalina raamatu algul lumes ärkas, aitas raamat meenutada kõike seda ilusat talve juures, mis külmas ja linna lumeporis ununeda võib. See rahu, see valgus, need ainulaadsed lumehelbed!

***
Ilmunud: Koitev OÜ, 2022

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Mirjam Kaun
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga