Trudi Trueit „Tähtluited“

Avastajate Akadeemia sarja neljas osa algab täpselt sealt, kus kolmas lõppes: Cruz on koopas lõksus olnud juba tervelt 11 tundi, pääsemislootus kahaneb iga minutiga. Oma mesilasdrooni jättis ta akadeemia laevale, seljakott õnnestus tal juba koopasse kukkudes ära kaotada ja tema käevõru aku hakkab tühjenema… Cruz ei öelnud kaaslastele, kuhu ta läks ja tal ei ole õnnestunud maa alt nendega ühendust saada. Kas tõesti ongi nüüd lõpp käes ja peab see juhtuma just täpselt tema sünnipäeval?

Siiski-siiski, Cruz saab võimaluse tähistada 13. sünnipäeva pääsemisega ja lisaks kuulub talle iidse asulakoha avastamise au. Vaevalt nädal hiljem ollakse tagasi akadeemia õppelaeval, kus hakkab pöördeid kogub uute sündmuste keeris: laevale on saabunud Cruzi parim sõber Lani Hawaiilt, lahendamist vajab ema jäetud järjekordne mõistatus, tuleb võistelda teiste õpilaste tiimidega selles, kes saavad minna mägigorillade kaitsealale. Kõike saadab pingeline õppetöö ja uusimate tehnoloogiavidinate arendamine-testimine laeva laboris. Kurss on Tansaaniale Aafrikas.

Samal ajal käib võidujooks salapärase organisatsiooniga Nebula, mis jahib samuti Cruzi ema leiutatud seerumi valemit ega hooli seejuures eludest. Nii et kohtumine ema kunagise töökaaslasega ja järgmise valemikivi leidmine tundub lausa liiga lihtne võrreldes ülejäänud seiklustega, mis Cruzile ja tema sõpradele osaks saavad.

Kuid leidmata on veel kaks valemikatkendiga kivi ja aega napib… Kuhu suundutakse edasi, kes leiab viimased kivid esimesena ja mis saladusi Cruzi emal veel varuks on – kõik need põnevad küsimused jäävad neljanda osa lõpus alles lahtiseks.

Avastajate Akadeemia (Explorer Academy) sarja esimesed osad, mis kannavad pealkirju „Nebula saladus”, „Pistrikusulg” ja „Kaksikheeliks“, on Cruz Coronado ja tema koolikaaslased viinud ekspeditsioonilaev Orioni pardal seiklema juba Põhja-Jäämerele Teravmägedesse, Barcelonasse Hispaanias ja sealt Petra kaljulinna Türgis. See on faktidel põhinev seitsmeosaline raamatusari, mille autor ammutab inspiratsiooni National Geographicu avastajate teadustöödest ja päris ekspeditsioonide tulemustest. Raamatusarjal on isegi oma ingliskeelne veebileht Explorer Academy, kust leiab samuti palju põnevat avastamist.


***
Ilmunud: Ühinenud Ajakirjad, 2021
Illustreerinud: Antonio Javier Caparo, Scott Plumbe
Tõlkinud: Triin Olvet

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga