Helen Käit „Krahvinna kadunud sõrmus“

“Krahvinna kadunud sõrmus” on tore suvelugemine, sest tegevus raamatus toimub ka suvel. Raamatus seiklevad kolm tüdrukut ja sõpra: Mirt, Nelli ja Saara. Nad otsivad ühe kunagise mõisaproua sõrmust. Mõisaproua nimi oli krahvinna Eleonora von Mecklenburg. Ta oli juba sada aastat surnud, aga ta ei saanud enne sõrmuse leidmist minna sinna, kus teised surnud puhkavad. Seetõttu otsustas ta kummitusena mõisa naasta ja tüdrukud appi kutsuda. Nii algas nende suur seiklus. Nad leidsid vihje järel vihje ja lõpuks suutsid mõistatuse ära lahendada. Teekond oli raske ja ka tüdrukute omavaheline sõprus oli vahepeal purunemas. Soov teha koos midagi head ja prouat aidata viisid lõpuks toreda tulemuseni. 

Minu arust oli raamat väga tore. Raamatus segunes fantaasia reaalsusega. Lugu oli põnev ja mõnes kohas isegi ootamatu. See tundus natuke teistsugune lugu võrreldes teiste mõistatuste raamatutega, mida olen lugenud. Mina soovitan seda raamatut kõigile väikestele raamatuhuvilistele, veidi enam ehk tüdrukutele. 

***
Ilmunud: OÜ Loovhoog, 2022
Illustreerinud: Sirly Oder

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Heidi-Liine Olep (12)
Sääse raamatukogu vabatahtlik 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga