R. J. Palacio „Poni“

Silas on nutikas 12-aastane poiss, kes elab koos armastava isa ning omapärase sõbra Mittenwooliga. Kuigi Silas on täitsa tavaline poiss, on tema elus juhtunud palju erakordset, millest pajatab raamat juba esimestel lehekülgedel.

Ühiskonna kärast eemal elades koosneb Silase igapäevaelu muretust maailma avastamisest ning isaga koos leiutades. Poisi elu muutub üleöö, kui tema koduuksele jõuavad salapärased külalised ja viivad kaasa ta isa. Kui peale segaseid sündmusi saabub Silase õuele külalistest mahajäänud poni, leiab poiss endas julguse isa otsima minna. Algab katsumusi täis teekond, mis muudab tema elu igaveseks.

Sündmustiku jutustajaks on Silas ise ning seeläbi avab raamat lugejale ühe äärmiselt südamliku poisi mõttemaailma. Tegemist on suureks kasvamise looga, mille võtmesõnadeks on julgus, armastus ning usaldus.

Raamatu tegevus toimub 19. sajandil ning autor on teinud tohutult eeltööd, et tegelasi toimuvate sündmuste keerisesse sobitada. Kuigi tegemist pole ajaloolise romaaniga, on raamatu autor leidnud palju inspiratsiooni sama ajajärgu sündmustest.


***
Ilmunud: Hea Lugu, 2022
Tõlkinud: Kaidi Saavan

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Karmen Vilberg
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga