Jenny Jägerfeld „Minu suurejooneline surm“

J. Jägerfeldi raamatust „Minu suurejooneline elu“ (eesti keeles 2020) tuttav Sigge Wilde on jõudnud oma eluga sügisesse ja 6. klassi. Esialgu tundub kõik rahulikult kulgevat. Jaapanist vaimustunud Juno, kellega ta suvel tutvus, on endiselt tema parim (ja seni ainus) sõber ja tugi uues koolis. Sigge elab koos ema ja kahe väiksema poolõega endiselt ekstsentrilise vanaema juures. Lisaks nende lemmikloomadele (koer, merisead, kilpkonn) pakub hotell ulualust ka veidi veidrale, ent heasüdamlikule tüübile nimega Krille Besee ja vanaema üha kasvavale loomatopiste kogule.

Vanas koolis kiusamisest saadud hingehaavad ei ole veel paranenud: koolikaaslaste naeratused või kampa kutsumine paneb kahtlustama mingit alatut lõksu. Kui klassi populaarsed kaksikud Sixten ja Karl-Johan teda oma räpipundi liikmeks soovivad ja nad kooli jõulupeol nelja looga esinema peavad, ei tea Sigge enam, kuidas sellest asjade seisust eluga pääseda. Loodetud populaarsuse asemel paistab ees ootavat eriti suurejooneliselt häbistav surm – laval kõigi silme all.

Ühest peatükist teise saab põnevusega kaasa elada päevhaaval lähenevale jõulupeole (ehk Sigget ootavale katastroofile), enne seda aga jõuab juhtuda veel paljugi naljakat, kurba, verdtarretavat ja lihtsalt jaburat. Ka kogu Sigge pere annab jõudumööda oma panuse, et elu hotellis nimega The Royal Grand Golden Hotel Skärblacka üksluiseks ei muutuks.

***
Ilmunud: Varrak, 2022
Tõlkinud: Kadi-Riin Haasma

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga