Ilmar Tomusk “Julius, mida sina suvel tegid?”

Suvi on läbi saanud ja Julius läheb jälle lasteaeda. Julius käib Tallinna Männikäbi lasteaia kõige vanemas rühmas.

Pärast hommikusööki räägib kasvataja Mare oma suvest ja pärib ka lastelt, mida nemad suvel tegid. Kõik lapsed tahavad oma suvistest seiklustest rääkida. Lõpuks jõuab järg Juliuseni. Kuigi Juliusele ei meeldi rääkida, jutustab ta mitu lugu oma suvest Viljandi lähedal vanaema ja vanaisa juures. Vanavanemate juures õppis ta igasuguseid tarkusi, mida linnakorteris ei ole võimalik omandada. Näiteks seda, kust tulevad munad ja piim ning mis on lehmakook. 

“Julius, mida sina suve tegid?” on Ilmar Tomuski värskeim lasteraamat. Eriti soovitaks seda raamatut just linnalastele, kellel ei ole maal vanaema ja vanaisa. Läbi toredate lugude on neil võimalus koos Juliusega maaelu avastada.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2022
Illustreerinud: Hillar Mets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Piret Remmelgas
Männi raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga