Colas Gutman „Häid jõule, Kirbu-Krants!“

Kirpudega hädas koer Kirbu-Krants ja lapikuks sõidetud kass Kilu-Kiisu elavad küll prügikastis, kuid see ei takista neil jõule tähistamast. Lisaks rattapumbale ja kirbuvastasele kaelarihmale soovivad kaks sõpra üle kõige veeta jõulud mõnes toredas kodus. Kas nende jõulusoovid ka täituvad?

Raamatus „Häid jõule, Kirbu-Krants!“ asuvad loomakesed otsima maja, kus pere seltsis koos pühi pidada. Kõik ei lähe aga plaanipäraselt ning peagi leiavad Kirbu-Krants ja Kilu-Kiisu ennast kuuse alt prügikottidesse pakitult, seejärel kirbuturult ning kadunud nuku jälgi ajades. Oma seikluste käigus kohtuvad nad perekond Jõuludega, kelle juures on „iga päev jõulud“ ning vaese tüdrukuga nimega Pusa, kelle ainsaks riideesemeks ongi vaid pusa. Õigele prügikasti-jõulumuinasjutule kohaselt ei puudu ka loo lõpust üks korralik jõuluime.

Raamatu illustraator on Marc Boutavant, kes annab oma vahvate joonistustega ilmekalt edasi nii tegelaste välimust kui ka emotsioone. Varem on sama sarja raamatutest eesti keeles ilmunud „Kirbu-Krants“ ja „Kirbu-Krants läheb kooli“. Raamatud sobivad algklassilastele, kuid on vahva lugemine ka täiskasvanutele.

***
Ilmunud: Draakon & Kuu, 2022
Illustreerinud: Marc Boutavant
Tõlkinud: Indrek Koff

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Yvonne Bikejev
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga